پراکندهگوییهای پایانهفته ۱۶۵
۱- کسانی که مدعی رهبری، روشنفکری، و کارشناسی در امور اجتماعی و سیاسی هستند و نتوانند برای مشکلات جامعه راه حلی ارائه دهند خطرناکترین اعضای هر جامعهای هستند، و هر چه میگویند مهملات است.
۲- اصلاحات در هر سطحی بدون توجه به بازخوردها کامل نیست. در واقع، اصلاحات واقعی براساس بازخوردها آغاز میشود. کسانی که به بازخوردها بیتوجهند و آنرا در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای استفاده نمیکنند هرگز اصلاحاتی صورت نمیگیرد.
۳- برای پیروزی در هر کاری و هدفی نه تنها رفتارهای خود تخریب کننده باید متوقف شود بلکه رفتارهای مثبت و سازنده هم باید شناسایی و پیگیری شوند.
۴- تعارض و در گیری بخشی از زندگی است ولی بسیاری از درگیریها غیر ضروری هستند. یکی از مواردی که درگیری ایجاد میکند احساس نیازی است که در ما برای درست بودن هرچه میگوییم و مینویسیم و میکنیم، وجود دارد در حالی که دیگران همه و یا بسیاری از گفته ها، نوشته ها و رفتارهای ما را درست نمیدانند. اگر ما از پذیرش اشتباهات خود خودداری کنیم و کماکان فکر کنیم که درست میگوییم و عمل میکنیم نتیجهای جز درگیری نباید انتظاراست.
۵- برای کسب هر چیزی بهایی باید پرداخته شود. برای زندگی سالم، شاد، مرفه، بی دغدغه، ارام، نیک،…هم همینطور. حال که رژیم حاکم بر ایران شهروندان ایران را از داشتن چنین زندگی ای، که حق هر انسانی است، محروم کرده، این وظیفه هر شهروند است که بهای لازم را برای دسترسی به چنین زندگی ای فراهم کند.
۶- در دانشگاههای کشور ما بسیاری در پیکسب مدرک هستند و نه درک مطلب؛ بسیاری از همین صاحبان مدرک دارندگان قدرت میشوند که فقدان درک در آنان جامعه را به فاجعه، فلاکت، فقر و فساد میکشاند.
۷- اینیاتسیو سیلونه در کتاب«مکتب دیکتاتورها» به نقل از کرامول مینویسد که «نه دهم مردم از من متنفرند اما چه باک، چون فقط آن یک دهم باقی مانده مسلحاند». در ایران امروز سید علی خامنهای هم دقیقا حرف کرامول را در ذهن خود تکرار میکند. باورم بر این است که مرگ خامنهای نیز در ایران پیامدهایی مشابه مرگ کرامول در انگلستان خواهد داشت!
۸- هر فردی آرزوها و رویاهایی در سر میپروراند که برای ما شاید غیر ممکن بهنظر رسد ولی آرزوهای دیگران را هرگز به سخره نگیریم زیرا مثالهای فراوان تاریخی داریم که آرزوهای بهظاهر غیر ممکن، ممکن شد و افرادی چون استالین و خامنهای را در لباس بدترین دیکتاتورهای تاریخ دیدیم.
۹- هر فردی در برابر هر خودکامهای که آفریده باید مقاومت کند در آنصورت دیگر خودکامهای وجود نخواهد داشت ولی اگر هیچکسی مقاومت نمیکند و تسلیم میشود تو یک تنه مقاومت کن و خم نشو. خودکامگان حتی از یک مخالف متوحش و خودباخته می شوند، و سرانجام یک مخالف به هزاران مخالف تبدیل میشود و خودکامهای باقی نخواهد ماند.
۱۰- شنیده شدن و شنیدن از کارهای بسیار سختی است که اگر در انجامش غفلت شود هزینههای هنگفتی برای جامعه ببار میآورد.
۱۱- ما سازنده خود هستیم. مهم این است که از خود چه میسازیم. ارزش ما بستگی به آن دارد که از خود چه بسازیم و آنچه از خود میسازیم چه تاثیری بر زندگی دیگران دارد و آن ارزشی است که بر خود افزودیم.
۱۲- در جستجوی فرد بینقص برای رهبری نگردیم زیرا هرگز نمیتوانیم در سراسر جهان با جمعیتی حدود ۸ میلیارد انسان حتی یک تن بینقص بیابیم. اگر به تمامی رهبران امروز و دیروز جهان در جوامع مختلف بنگریم هیچ رهبر بینقصی نخواهید یافت، و در آینده نیز رهبر بینقصی در جهان پیدا نخواهد شد.
۱۳- یکی از ویژگیهایی که هر انسانی را معتبر و محترم میکند مسئولیتپذیری در روابط است صرف نظر از نوع روابط و طرفین رابطه. از رابطه بین اعضای خانواده تا رابطه بین دولت و ملت. مسئولیتپذیری روابط را تحکیم میبخشد و به پایداری آن کمک میکند. یکی از جنبههای مسئولیتپذیری پذیرش اشتباهات، عبرت گرفتن از آن و تلاش برای اصلاحات اشتباهاتی و پیشگیری از اسیب بیشتر بر رابطه در اثر اشتباه.
۱۴- خود را برای دوران پسا-رژیم اسلامی آماده کنیم. یکی از مهمترین بخشهای برنامهریزی که از حالا باید در نظر داشته باشیم معیارهایی است برای گزینش مسئولان نظام سیاسی پسا-رژیم ولایی. تجربه تلخ ۱۳۵۷ را نباید تکرار کرد و مثلا هر که مدتی زندان بود(به هردلیلی، البته زندانیان سیاسی و عقیدتی قابل احترام هستند) یا در تبعید بود و یا در خارج از ایران برای مدتی طولانی/ کوتاه زندگی و کار کرد را شایسته مسئولیتهای اجرایی بدانیم و آنها را در سمت مقامات اجرایی سیاسی قرار دهیم اما این بدان معنا نیست که هیچ زندانی سیاسی یا تبعیدی و یا کسی که مدتی در برون ازایران بوده شایستگی پذیرش مسئولیت اجرایی ندارد.
۱۵- کسانی که در برابر شما که خواهان تغییر هستید، مقاومت میکنند از وضعیت موجود راضی هستند و با هدف شکست شما برایتان مانع ایجاد میکنند، به شما توهین میکنند، شما را تخریب میکنند، تلاش در نابودی شما میکنند، به شایعهپردازی علیه شما میپردازند ، افرادی را به عنوان جاسوس بر میگزینند تا به شما نزدیک شوند و تظاهر به طرفداری از شما کنند، دروغ علیه شما می گویند،… شما باید به راه خود برای تغییر ادامه دهید و همزمان مراقب آنچه علیه شما میشود باشید و اگر لازم است اقدام مقتضی در خنثی کردن اقدامات طرفداران وضعیت موجود علیه خود بکنید. هر مانع سر راهتان را باید با درایت ویژه بردارید.
۱۶- افرادی که از آرمان شما حمایت میکنند برای اشتباهات جزیی و گفتههای غیرمغرضانه از خود دور نکنید، نرنجانید، و دشمن نکنید.
۱۷- زمانهایی لازم است برخلاف میلمان چیزی را بپذیریم برای رسیدن به هدفی بزرگ. انعطاف داشته باشیم وگرنه ممکنه چیز مهمی را ازدست دهیم. امروز یکی از آن زمانهاست. انعطافپذیری و مصالحه نه تنها جرم نیست بلکه از ضروریات زندگی است.
۱۸- با کسانی همنشینی کنیم که از یکسو ما را درک کنند و از سوی دیگر برای خودشان، وقتشان، گوشها و چشمها و زبانشان ارزش قائلند.
۱۹- به کسانی که اعتماد دارید مشورت کنید و اگر نظری میدهند که مطابق میلتان نیست بر آنها خشم نگیرید بلکه به نظرشان توجه کنید، دربارهاش بیندیشید پیش از هر نوع واکنشی.از مشاور دهنده بپرسید که نظرش را توضیح دهد، بشکافد، از اهمیتش بگوید، از نتایج احتمالی آن نظر در صورت اجرا بگوید.
۲۰- مشاوران و اعضای حلقه داخلی خود را در فواصل معینی تغییر دهید زیرا دشمنان و رقیبان شما ممکن است در آنها نفوذ کنند، آنها را بخرند، و شما کماکان آنها را در جریان تصمیمات آینده و اقدامات محرمانه قرار دهید که امکان موفقیت شما را دربرنامههایی که در دست اجرا دارید را از بین ببرد.
هوشنگ سیحون:
اصطلاح معماری اسلامی!
اصطلاحی نادرست است و در واقع آنچه به نام معماری اسلامی شناخته میشود، همان معماری ٫ فنون معماری دوره ساسانیان است.
مساجد آتشکدههای ساسانیان بودند، اسلام نه نقاشی داشت، نه مجسمهسازی، نه دانش و خرد، نه موسیقی و نه معماری،…
اسلام همه را به نام خودش مصادره کرد.
پایانهفته دلپذیر و خاطرهانگیزی را برای شما و عزیزانتان خواهانم.
ایران هرگز نخواهد مرد!
در نهادینه کردن مرام انسانیت کوشا باشیم.
دکتر ابراهیم بیپروا