پراکنده‌گویی‌های پایان‌هفته ۱۷۲

تقدیم به کسانی که به مبارزه با وعده‌دهندگان بهشت که خود در این جهان برای خود بهشت ساخته‌اند بپا خاسته‌اند.

نوروز، سال نو، و بهار فصل زایش و رویش بر همه دوستان و همکاران عزیز و ارجمند و خانواده‌ها و عزیزان‌شان شاد  و فرخنده باد. با آرزوی نیکوترین‌ها

دو رباعی در رابطه با نوروز این سال‌ها از زنده‌یاد دکتر غوغا خلعت‌بری:

عید آمد  بی‌عیدی دیدار گذشت/سالی دگر آمد و گرانبار گذشت/

یک گل به چمن نماند و پاییز رسید/ وآن چلچله از مدار گلزار گذشت

نوروز که یادگاری از جمشید است/

ما را چه ثمر ازو، که دل ناامید است/

برسفره هفت سین ما شمعی نیست/

تا عیدی ما شکنجه و تبعید است.

اما خبر خوش این است که پایان شب سیه، سفید است.

تردیدی ندارم نوروز پیش رو آغازی است بر پایان یک دوره وحشت و سیاه!

هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز

۱- شاید هیچ معیاری بهتر و دقیق‌تر از لجبازی در پذیرش اشتباه و مقاومت در برابر تغییر برای شناخت افراد احمق در یک جامعه نتوان یافت، هر چه اعضای بیشتری در یک جامعه از این دو ویژگی برخوردار باشند احتمال سقوط آن جامعه بیشتر می رود.

۲- کسانی که نمی‌توانند برنامه‌های خود را با تغییر شرایط منطبق کنند و کماکان برنامه‌های گذشته را برای شرایط جدید حفظ  و به کار می‌برند هرگز رشد نخواهند کرد.

۳- تمرکز بر فرصت‌ها از عوامل مهم رشد و پیروزی است. کسانی که فاقد مهارت تمرکز برفرصت‌ها هستند نباید انتظار پیشرفت و موفقیت داشته باشند.

۴- یکی از دلایل عمده‌ی که برنامه‌ای به  شکست منجر می‌شود عدم مشارکت کسانی در برنامه‌ریزی است که قرار است آن برنامه را اجرا کنند. دیگران بدون نظرخواهی از مجریان برنامه‌ریزی می‌کنند و مجریان در اجرا با شکست روبرو می‌شوند.

۵- همیشه در پیگیری هدف طرح دوم و سوم هم داشته باشیم که در صورت عملی نشدن  طرح اول از طرح‌های بعدی برای رسیدن به هدف استفاده کنیم، و در هر حال یک استراتژی خروج هم داشته باشیم.

۶-  تردیدی نیست که هیچ کسی قدرت تغییر همه چیز را ندارد. تغییر همه چیز هم یکباره ممکن نیست و یا نتیجه‌اش بحران و فاجعه است. هر کسی بهتره که بر موضوعی که صلاحیت تغییرش را دارد تمرکز کند تا نتیجه مطلب حاصل شود.

۷- پشه‌ها می‌توانند فیل را از پای در آورند، موریانه‌ها می‌توانند  یک ساختمان را خراب کنند، یک سیب گندیده در یک سبد می تواند بقیه سیب‌ها را خراب کند، افکار منفی شما و من می‌تواند برای انسان‌های بیشماری هزینه سنگین داشته باشد. مواظب افکار منفی خود باشیم.

۸- کسی که از انتقاد شدن می‌ترسد آمادگی پیروزی ندارد. انتقاد سازنده را پذیرا باشیم تا پیروزی ما قطعی شود.

۹- پرسش‌هایی وجود دارد که بطور روزانه و هر روز چند بار باید از خود پرسید مثل «اگر حالا نه، پس کی؟». اگر امروز با رژیم حاکم بر ایران با هدف به زیرکشیدنش مبارزه نکنیم پس کی باید مبارزه کنیم؟

۱۰- انجام دادن را یاد بگیریم زیرا هر یک از ما کارهایی را باید انجام دهیم که به پیروزی‌مان کمک می‌کنند ولی انجام نمی‌دهیم چون نمی‌دانیم چگونه انجام دهیم.

۱۱- اگر نفهمی که خودت مهمترین کسی هستی که می‌توانی زندگیت را تغییر دهی زندگیت هرگز تغییر نخواهد کرد.

۱۲- کسانی که دائم در پی‌یافتن بهانه‌ای برای توجیه رفتارهای خود هستند هرگز  تغییر نخواهند یافت و  وقتی تغییر نیابند هرگز رشد نمی‌یابند، به اهداف خود نمی‌رسند، و در هیچ کاری نباید انتظار پیروزی داشته باشند.

۱۳- زندگی نه آسان است و نه عادلانه، ولی علیرغم بی‌عدالتی‌ها و دشواری‌ها هنوز ارزش تلاش و مبارزه را دارد.

۱۴- اگر برای  حل هر مشکلی، هر بحرانی و هر فاجعه‌ای باید به ریشه‌یابی پرداخت و گرنه به کژراهه خواهیم رفت و هرگز به مقصود نخواهیم رسید.

۱۵- اگر بتوانیم طوری رفتار کنیم که حتی سرسخت‌ترین رقیبان، مخالفان و دشمنان‌مان نتوانند به افکار و گفتار و کردار ما ایرادی اساسی بگیرند ما انسانی موفق و برای جامعه مفید و مثبت وموثر خواهیم بود و برای نسل جوان مطمئنا  یک الگوی مطلوب هستیم.

۱۶- مردم به شما اعتماد نمی کنند اگر خودتان به خود اعتماد نکنید. اعتماد به خود شرط اساسی برای کسب اعتماد دیگران است.

۱۷- اگر خواهان صلح و آرامش پس از پیروزی بر حاکمان مذهبی ایران هستیم اصول را فراموش نکنیم. اگر مخالفان رژیم حاکم بر ایران توافق کنند در دوره پسا-رژیم اسلامی براساس اصول شناخته شده اداره دولت عمل کنند ریسک خشونت، مناقشه و هرج و درج را به حداقل می‌رسانند.

۱۸- بی‌شمار افرادی را می‌شناسم که به چیزی/کسی/گروهی/سازمانی/قانونی/سیاستی/دولت و حکومتی،… ایراد می‌گیرند و دائم می‌نالند اما هرگز گامی برای تغییرش بر نمی‌دارند. نالیدن و ایراد گرفتن به خودی خود مشکلی را حل نمی‌کنند. این بر ماست اگر چیزی را نمی‌پذیریم در تغییر آن تلاش و مبارزه کنیم و برایش جایگزین بیابیم.

۱۹-  نخبگان جامعه به‌ویژه در جوامعی که سطح آگاهی عامه محدود و پایین است نقش مهمی در تغییرات ایفا می‌کنند، بعکس زمانی که سطح آگاهی عمومی افزایش یابد این مردم هستند که پرچمدار تغییر می‌شوند. در ایران امروز مردم نقش تعیین کننده در تغییرات را دارند  چون سطح آگاهی عمومی به‌طرز باورنکردنی‌ای افزایش یافته است.

۲۰- هیچ مبارزه‌ای بدون استراتژی به سرانجام نمی‌رسد، و زمان، شرایط، هدف، امکانات و محدودیت‌های مبارزه،  استراتژی را تعیین می‌کنند، هر یک از اینها عاملی است که در تغییر استراتژی در مبارزات مختلف تاثیر می‌گذارند.

سید روح الله موسوی خمینی:

اگر امام علی بنا بود رحم داشته باشد شمشیر نمی‌کشید تا ۷۰۰ نفر را بکشد، با محاکمه و زندان کار درست نمی‌شود، این عواطف کودکانه را کنار بگذارید، قرآن گفته بکشید(۱). ما خلیفه می‌خواهیم که دست قطع کند، حد بزند، رحم کند، همانطور که پیامبر دست قطع می‌کرد، حد می‌زد، همانطور که پیامبر، قوم بنی قریظه را قتل عام کرد.(۲)

(۱) سخنرانی به‌مناسبت دهه فجر، ۱۴ بهمن ۱۳۶۳

(۲) سخنرانی به‌مناسبت بعثت پیامبر برای مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی

نوروز، سال نو، و بهار فصل زایش و رویش بر همه دوستان و همکاران عزیز و ارجمند و خانواده‌ها و عزیزان‌شان شاد  و فرخنده باد. با آرزوی نیکوترین‌ها

دو رباعی در رابطه با نوروز این سال‌ها از زنده یاد دکتر غوغا خلعت‌بری:

عید آمد  بی‌عیدی دیدار گذشت/سالی دگر آمد و گرانبار گذشت/

یک گل به چمن نماند و پاییز رسید/ وآن چلچله از مدار گلزار گذشت

نوروز که یادگاری از جمشید است/

ما را چه ثمر ازو، که دل ناامید است/

برسفره هفت سین ما شمعی نیست/

تا عیدی ما شکنجه و تبعید است.

اما خبر خوش این است که پایان شب سیه، سفید است.

تردیدی ندارم نوروز پیش رو آغازی است بر پایان یک دوره وحشت و سیاه!

هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز

هفته دلپذیر و خاطره‌انگیزی را برای شما و عزیزان‌تان خواهانم.

ایران هرگز نخواهد مرد!

در نهادینه کردن مرام انسانیت کوشا باشیم.

دکتر ابراهیم بی‌پروا

مطالب مرتبط