پراکندهگوییهای پایان هفته ۹۰
تقدیم به همه مخالفان واقعی رژیم اسلامی حاکم بر ایران که تنها راه رهایی ملت ایران را در نابودی رژیم میبینند و مبارزه میکنند، و برای فردای ایران برنامهریزی میکنند.
۱- دمکراسی امتحانی با پرسشهای چند جوابی نیست که طراحان پرسشها شما را با گزینش یکی از چند پاسخ محدود سازند؛ بلکه فرد انتخابکننده باید با آزادی کامل و بهدور از ترس و انتقام هر گزینه غیر فرمایشی و غیر تحمیلی را که بخواهد برگزیند، و این تحقق نمییابد مگر با مطالعه عمیق، پافشاری بر مطالبات و مبارزه خستگیناپذیر.
۲- با افکار پوسیده و منحط نتوان جامعه مدرن و پیشرفته و دمکراتیک برپا کرد، و شهروند کارا و تأثیرگذار پرورش داد.
۳- در جامعهای که رسانهها در کنترل مطلق حکومت است و روزنامهنگاران در خدمت حکومتگران، انتظار توسعه دمکراتیک امیدی واهی و بیهوده است.
۴- در جامعهای که مردمانش با صرف هزینههای هنگفت به زیارت قبور مردگان خودی و بیگانه میروند و یا برای بنای قبور مردگان هزینههای سرسامآور میکنند باید به بیلیاقتی زندگانش گریست، و امیدی به رشد و توسعه چنان جامعهای نیست.
۵- یک انسان موفق ترسی ندارد که تجربیات، مهارتها، دانستهها و تخصص خود را به دیگران آموزش دهد و بدون پاداشی راهنمای دیگران باشد، و حتی نگران نیست که همان تربیتشدگان جای او را بگیرند. این دسته از افراد همیشه در تأمین منافع جمع کوشش میکنند، به تأمین منافع حداکثری افراد جامعه میاندیشند، طرح میدهند، دست به اقدامات عملی میزنند و حتی مبارزه میکنند.
۶- راه پیروزی، پیشرفت، خودشکوفایی، و توانمندی از مسیر دعا و معجزه و امام و امام زاده و مذهب و آخوند نمیگذرد؛ بلکه راهی جز برخاستن، گامنهادن، مبارزهکردن، پژوهشکردن، بکار گیری خرد و اندیشیدن، و تسلیمنشدن وجود ندارد.
۷- کوشش کنید حضور شما در هرجایی، هر شرایطی، هر زمانی و با هر کسی/کسانی مثبت و تأثیرگذار باشد.
۸- به کسانی کمک کنید که کوشیدند، مبارزه کردند، تسلیم نشدند؛ ولی به پیروزی نرسیدند.
۹- هرگز به کسی کمکهای غیرضروری نکنید که زیانبار و خطرناک است.
۱۰- هدف کمککردن اگر توانمند کردن کمکگیرنده نباشد به وابسته شدن و استثمار او منجر میشود.
۱۱- وقتی بارهاوبارها به کسی که در مرز شکستخوردن بود کمک کردید؛ ولی درس و عبرت نگرفت کمک بیشتر نشانه ابلهی کمک دهنده و پروراندن انگلهای اجتماعی است.
۱۲- دستاوردهای بزرگ بدون ریسکهای بزرگ تحققپذیر نیستند، اتفاقات غیرمنتظره بدون انجام کارهای غیرمنتظره بعید است، پیروزی بدون هزینه دادن پنداری بیپایه است و انتظار شاد بودن بدون شادکردن را نداشته باش.
۱۳- برای رسیدن به مقصد در برابر دشواریها شکیبا باش؛ ولی وقت تلف نکن. شکیبایی در روند مبارزه برای هدفی بزرگ و عالی به معنای هدردادن زمان نیست.
۱۴- پیروزی چیزی جز حل مجموعهای از مشکلات و هموارکردن راه برای رشد نیست. برای ملت ایران پیروزی چیزی جز پایان حکومت رژیم اسلامی با تمام اجزا و عناصرش و ایجاد شرایطی برای بازسازی جامعه و رفاه ملی نیست.
۱۵- ایرادگرفتن آسان است؛ ولی ارائه راهکار دشوار. به نظر میرسد هیچیک از نیروها و شخصیتهایی که خود را مخالف رژیم اسلامی میدانند ظاهراً راهکار عملی و قطعی برای سرنگونی رژیم ندارند؛ بنابراین، شایسته است بر بحرانها، کمبودها، ویرانیها، جنایتها و نارساییها کمتر تمرکز کنند و بیشتر بر هدف سرنگونی و راه رسیدن بدان مقصود تأکید و تمرکز ورزند و بیش از این وقت تلف نکنند که ملت و جامعه بهسوی نابودی پیش میرود. پس از ۴۴ سال جنایت زمان بهسازی است. کسانی که از تمرکز بر راهکار و چارهجویی طفره میروند آگاهانه و یا ناآگاهانه برای رژیم اسلامی زمان میخرند، و از هر مداح و مزدور و حقوقبگیر و عامل رژیم خطرناکترند. مراقبشان باشید و فریبشان را نخورید.
۱۶- به افرادی که میخواهید کمک کنید نخست بررسی کنید که خود چه نقشی در ایجاد شرایط نامناسبی که در آن قرار گرفتهاند داشتهاند، و اگر از تصمیمات اشتباه و اقدامات نسنجیده خود پشیماناند کمک کنید وگرنه کمککردن بیفایده و حتی زیانبار است.
۱۷- رهبرانی موفقاند که به شهروندان، به اعضای گروه، و یا کارکنان سازمانی که رهبری ان را بر عهده دارند کمک میکنند، در پیشرفت آنان نقش دارند و مسئولیت میپذیرند، آنان را چالش میگیرند بدون آنکه آنها را تحتفشار قرار دهند، و مسئولیتپذیری را به آنها یاد میدهند.
۱۸- رهبری باید فراتر از خود فکر کند. خیلی طبیعی است که انسانها روی خود تمرکز کنند و پیش از هر چیز به منافع خود بیندیشند؛ ولی هنر رهبری در این است که فراتر از خود رود و بر منافع دیگران و جمعی تمرکز کند و این ویژگی است که رهبران را از مردم عادی متمایز میکند. فراتر ازآنچه دیگران با شما میکنند بروند. روشهایی پیش گیرند تا بر دیگران و جامعه تأثیرات مثبت بگذارند و عاملان تغییرات بنیادی در راستای منافع، مصالح، رفاه، امنیت و خواستههای مردم باشند. در مورد کیفیت زندگی شهروندان فکر کنند و در بالابردن کیفیت زندگی آنان بکوشند، از فشارهایی که بر آنان در زندگی وارد میشوند بکاهند، و چگونه زندگی پر تلاطم را برای آنان راحت و لذتبخش سازند.
۱۹- یکی از دشوارترین کارها تصمیمگیری برای اقدام عملی است؛ اما هر انسانی باید بهدور از هر نوع ترس و نگرانی در زندگی تصمیمات خرد و کلان بگیرد. پس به خودباور داشته باش که در هر موردی که تصمیم بگیری از عهده انجام آن برمیآیی حتی نابودی دشمنی سرسخت و قدرتمند و تا بن دندان مسلح و برخوردار از حمایت کامل سوداگران و غارتگران جهانی.
۲۰- نکته این نیست که شما باهوش و یا بااستعداد هستید یا نه بلکه ویژگی اساسی در هر کاری و در پیگیری هر هدفی برای پیروزی استقامت است.
واژههایی چون غیرممکن (ناممکن، محال)، تسلیم، شکست و ناکامی، ترس و هراس، وابستگی،…را از فرهنگ واژههایتان حذف کنید.
پایان هفته دلپذیر و پرخاطرهای را برای شما و عزیزانتان خواهانم.
ایران هرگز نخواهد مرد!
دکتر ابراهیم بیپروا