نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏چهار شنبه‏، 2015‏/06‏/17

 

 

 

پشت پرده ورود کارگران چينی به کرمان

آفتاب يزد ـ ورود کارگران چينی به شرکت فولاد زرند، موضوعی عجيب ولی واقعی است. حالا ديگر بايد در بازارهايمان علاوه بر اجناس چينی، شاهد «کارگران چينی» هم باشيم.

چندی پيش، در گزارشی به موضوع ورود کارگران چينی به کرمان پرداختيم و در همين راستا با يک منبع آگاه صحبت کرديم؛ کسی که خودش هم از گزند کارگران چينی بی‌نصيب نمانده بود. به گفته «الف»، مسأله ورود کارگران چينی به شرکت، موضوعی غيرمنطقی است که بايد مدام به آن پرداخت. اين منبع آگاه به ما می‌گويد پيگيری‌هايشان تا امروز نتيجه‌ای نداده است و دليل آن شايد قدرت زياد دستان پشت پرده باشد.

ورود کارگران چينی مصداق بارز «جفا» است

اين منبع آگاه درباره جزئيات خبر ورود کارگران چينی به «آفتاب يزد» می‌گويد:«ما خودمان جزو مهندسين شرکت فولاد بوديم. قرارداد به اين شکل بود که کارفرمايی از شرکت زرند ايرانيان، کار را به دو قسمت کرده بود. يک قسمت شامل خريد، به عهده چين و يک قسمت شامل نصب که به عهده طرف ايرانی بود. بعد از يک مدت قرارداد شرکت خودمان که برای خرداد پارسال بود، تمام شد و طرف چينی جنس را نفرستاد، در صورتی که تا آخر شهريور بايد کل تجهيزات پروژه را می فرستاد که تعدادی از آن چيزی که فرستادند قابل نصب نيست. مثلا ستون را می فرستادند، پايه ستون قابل نصب نيست، هزار تن می‌فرستند، پنجاه تن نمی‌فرستد.»

اما وی در خصوص نحوه انعقاد قرارداد می‌گويد: «توجه داشته باشيد، قطعا اين قرارداد از لحاظ قانونی غلط است. واقعيت اين است که در قرارداد هم محرز نوشته شده است که نصب به عهده ايرانی و تهيه مهندسی به عهده چين است اما اينکه چرا اين اتفاق افتاده است، راجع به آن فرضيه های گوناگونی موجود است. عده‌ای می‌گويند چون قسمت عمده سرمايه‌گذاری با بانک ... است، اگر چينی‌ها به آن ورود کنند، سود مالی دارد، در واقع به خاطر ترنسفورم مالی، بانک مربوطه ۴ درصد منتفع می‌شود. يک ادعای ديگر اين است که کارفرما در کرمان سابقه اين کار را داشته است، البته آنهم به دلايلی کارش تعطيل شده است. کار ما به دليل ورود کارگران چينی، ۴، ۵ ماه است طول کشيده است و عملا فعاليتمان تعطيل شده است، يک دليلش اين است که ويزا گرفتن برای اين تعداد چينی کار راحتی نيست. قبل از اين ۱۰۰۰ نفر بودند، امسال اما برای اينکه خيلی جلب توجه نشود، ۵۰ تا ۵۰ تا وارد می‌کنند. ۲۷ نفر آنها هم بعد از عيد آمده‌اند.»

اين منبع آگاه در ادامه، به نامه‌نگاری‌ها و تلاش‌هايشان برای اقناع مسئولان اشاره می‌کند و می‌گويد:« به فرماندار زرند و نماينده زرند و مسئولان زرند، نامه‌نگاری کرديم. ولی ذهن‌ها را به اين سمت برده‌اند که اگر کارخانه فولاد می‌خواهيد، بايد کارگر چينی وارد کنيم. دقيقاً همين کار حدود ۷ - ۸ سال پيش در اصفهان رخ داد. اينکه چرا اين تصميم را گرفتند سوالی است که چند جواب می‌تواند داشته باشد. شايد منفعت مالی به لحاظ بانکی نصيبشان می‌شود، يعنی يک امتياز از چينی‌ها می‌گيرند. اما واقعا خود شما اگر به زرند برويد، می‌فهميد باسوادترين و در عين حال فقيرترين شهر کرمان است. من نمی‌دانم چرا اينچنين تصميمی گرفته شده است، ضمن اينکه دامنه دار است و در جلال آباد استان کرمان به وفور ديده می شود. افغان ها باز تعدادشان محدودتر است. چينی‌ها اصلا تمام نمی‌شوند و آنچنان توجيهی ندارد.»

مهندس سابق شرکت فولاد زند ادامه می‌دهد: «ورود کارگر چينی مصداق بارز جفا به مملکت است. در همين زرند، کارگر بيکار ايرانی هست، اما چينی وارد می کنيم. به هيچ وجه متخصص نيستند، در قرارداد هم حتی ذکر نشده است. نکته عجيب اين است که در اين قضيه خيلی مصرند. مگر تا چه اندازه فرماندار هم عقيده و نظر می‌تواند باشد؟ پای کارگر چينی باز می‌شود. بعد يک کمپ هزار نفره برايشان می‌سازند. الان در حال ساختن اين کمپ هستند. اين چه توجيهی دارد؟ اداره کار پس از پيگيری‌های ما جواب داده که تنها کمپ کوچکی ساخته شده است. قاعدتا برای هزار نفر بايد هزار واحد ساخت. کارگران ايرانی از اقصی نقاط ايران وقتی وارد زرند بشوند، هم به اقتصاد زرند کمک می‌کنند و هم باعث بهبودی می‌شود. مثلا از سوپر‌مارکت خريد می‌کنند و غيره، اما کارگر چينی حتی خورد و خوراکش را هم می‌آورد. عکس‌ها و فيلم‌ها هم هست، ستون‌های کوره بلندی شبيه شکل باد است، در آن حفره، غذاهايشان را جاساز می کنند. همه چيز از چين وارد می شود. حتی تجهيزاتشان هم از چين وارد کردند. واقعا اينها چه توجيهی دارد؟»

وی در خصوص پيگيری‌هايشان می‌گويد: «ما نزد مقامات زيادی پيگيری کرديم. از فرماندار تا نماينده های زدند. همه اينها تقريبا اقناع شده‌اند که اگر کار را می‌خواهيد کارگر چينی بايد بيايد. خود چينی مقصر اين قضيه است. جز نماينده مجلس همه به ما جواب دادند. اداره کار می‌گويد در حيطه ما نيست، تهران صادر کرده است. يک بحث ديگر هم هست، می‌گويند شايد بی اف را به چينی‌ها بدهيم. حتی اگر بی اف را به چينی‌ها بدهند، آب می‌خواهد، اکسيژن می‌خواهد و ... اين حرف فقط توجيه است، کل سيستم فرماندار و استاندار اقناع شدند. وقتی که رفتيم صحبت کرديم، گفتند ما تصميم‌گير نيستيم. فرماندار، اداره کار کرمان و ... همه می‌گويند زير نظر ما نيست.»

ورود کارگران چينی به معنی تعطيلی کارگران ديگر نيست

در ادامه وقتی سراغ فرماندار زرند رفتيم، به خبرنگار ما گفت: «دقت کنيد شرکتی که دستگاه ها را خريداری کرده است، خودشان هم نصبش را به عهده گرفتند ولی برای کارگران ايرانی چيزی تعطيل نشده است!» اما وقتی از خنجری علت بيکار شدن کارگران ايرانی را پرسيديم، دليل را چيزی جز ورود کارگران چينی می‌دانست: «کار اين کارخانه حدود يک سال عقب است و ربطی به کارگران چينی ندارد، من اصلا اين موضوع که ورود کارگران چينی را علت تعطيلی کارخانه می‌دانند، تاييد نمی‌کنم و مرتب نظارت دارم. نصب بر عهده طرف ايرانی است، کسی نه بيکار شده است و نه پيمانکاری کاری را کنار گذاشته است. در مورد کارگران چينی اما تعهدی وجود دارد، اتفاقا اين کارگران متخصص هم هستند، آنها می آيند و کارشان را انجام می دهند اما ورود اينها به معنی تعطيلی کارگر ديگری نيست.»

قضيه را در کميسيون اجتماعی پيگيری خواهيم کرد

استاندار کرمان حاضر به پاسخگويی در اين زمينه نشد، وقتی به سراغ يک نماينده مجلس که عضو کميسيون اجتماعی هم هست، رفتيم گفت: «من در اينباره چيز زيادی نمی دانم.» عباس قائد رحمت در ادامه به «آفتاب يزد» گفت: «تا به اين لحظه چيزی راجع به اين موضوع در کميسيون اجتماعی مجلس مطرح نشده است. به شما قول می دهم اولين فرصت و اگر شد امروز در کميسيون مطرح کنم. اطلاعاتمان بايد دقيق باشد. اگر اين کارگران متخصص باشند و برای کاری تخصصی آمده باشند، وجه ديگری خواهد داشت.» وقتی از جزئيات طرح به قائد رحمت گفتيم، قول پيگيری و مساعدت داد. لازم به توضيح است ولی موفق به صحبت با آقای اميری خامکانی نماينده مردم زرند نشديم.

نرخ بيکاری در کشور

اما فاجعه ورود کارگران چينی به ايران، روی ديگری دارد. نرخ بيکاری در کشورمان، تا سال ۱۳۹۲ به ۱۲.۶ درصد رسيده است. گرچه نرخ بيکاری سال ۹۳ اعلام نشده، اما مسئولان پيش بينی کرده اند، در سال ۹۳ ثابت مانده و حتی با ۰.۲ درصد کاهش به رقم ۱۲.۴ درصد برسد. خوب است يادآوری کنيم تا پايان برنامه پنجم توسعه، بايد به نرخ بيکاری ۷ درصدی دست يابيم و برای اين منظور، ساليانه بايد به ميزان ۱ ميليون و ۱۰۰ هزار فرصت شغلی جديد در کشور ايجاد شود.

منبع: گویا نیوز

_______________________________________________________________

مقالات منتشر شده الزاما نقطه نظر، بيانگر سياست و اهداف نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران نميباشند. حق ويرايش اخبار و مقالات ارسالی برای هیئت تحریریۀ نشریه محفوظ است. 

 

 

 

صفحه‌ای که در آن قرار دارید، آرشیو سایت قدیمی نهضت مقاومت ملی ایران می‌باشد.برای دستیابی به سایت جدید به این آدرس رجوع کنید: namir.info