نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏سه شنبه‏، 2013‏/06‏/25

30

 

اقتصاد ایران

دیوان محاسبات از «تخلف ۹٫۲ میلیارد دلاری» دولت احمدی‌نژاد خبر داد

روز سه‌شنبه چهارم تیر اعلام شد که بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، دولت محمود احمدی‌نژاد مبلغ ۹٫۲ میلیارد دلار (معادل یکصد هزار و چهارده میلیارد ریال) مازاد درآمد ارزی کشور را بر اساس مصوبات غیرقانونی هیئت وزیران و برخلاف احکام تعیین شده به مصرف رسانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این مصارف غیرقانونی دولت در پی بررسی عملکرد بند ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور که توسط دیوان محاسبات کشور انجام شده کشف شده است.

در گزارش دیوان محاسبات تاکید شده است که تصویب مصرف ۱۱٫۶ میلیارد دلار مازاد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی خارج از جداول بودجه عمومی به نوعی متمم بودجه، ضمن بودجه کل کشور محسوب شده و به علت عدم پیش‌بینی برنامه و ردیف خاص، «بی‌انضباطی مالی» در نحوه مصرف آن ایجاد کرده است.

در این گزارش نمونه‌هایی از این مصارف غیرقانونی ذکر شده و از جمله آمده است که «مبلغ هشت هزار میلیارد ریال از سهم بخش سلامت که در اجرای اهداف بند ب ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه می‌بایست مصرف شود، برخلاف حکم قانونی برای اجرای طرح‌های مهر ماندگار به وزارت راه و شهرسازی اختصاص یافته‌ است».

حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، پیش از این در آبان‌ماه سال ۹۱ با اعتراض به این‌ که «دولت ایران اعتبارات مصوب در حوزه بهداشت و درمان را تخصیص نمی‌دهد» گفته‌ بود که دولت «سلامت مردم را به شوخی و بازی گرفته است».

«اختصاص مبلغ یکصد و پنجاه میلیارد ریال از سهم احداث و بازسازی عتبات عالیات برخلاف قانون بودجه به بنیاد فقه و معارف اهل بیت» از دیگر تخلفات دولت در گزارش تازه دیوان محاسبات است.

بنا بر این گزارش، دولت همچنین مبلغ یک هزار و پانصد میلیارد ریال کمتر از ۳ میلیارد دلاری که مطابق قانون باید برای تقویت بنیه دفاعی ایران پرداخت می‌شد پرداخت کرده است.

پیش از این  دادستان دیوان محاسبات خبر داده بود که حدود دو هزار پرونده از تخلفات دستگاه‌های اجرایی در اجرای بودجه سال ۱۳۸۹ در دادسرای این نهاد نظارتی زیرمجموعه مجلس تشکیل شده است.

در همین زمینه خبرگزاری مهر سی‌ام دی‌ماه از تلاش محمود احمدی‌نژاد برای برداشت هفت میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی کشور و مخالفت نمایندگان مجلس با این خواسته او خبر داد.

صندوق توسعه ملی، خود، پس از آن به جای حساب ذخیره ارزی ایجاد شد که شماری از نمایندگان مجلس ایران گفته بودند دولت در زمینه واریز مابه‌التفاوت حاصل از فروش ارز به حساب خزانه ملی تخلف کرده است.

مدتی پیش نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس، نسبت به وجود جدولی تحت عنوان «جدول شماره ۱۲» در بودجه سال ۹۱ کل کشور اعتراض کرده‌بود؛ جدولی که به گفته او دولت با استفاده از آن «۸۵۰ میلیارد تومان بودجه بی حساب و کتاب» را به اشخاص می‌دهد.

حسن کامران، نماینده اصفهان، نیز در این باره با ذکر این‌که «هر کس پارتی و قدرت بیشتری داشته یک ردیف به این جدول اضافه کرده» گفته‌است: «مبلغ اختصاص یافته به این جدول یک ریال، دو ریال نیست. پولی است که جرینگی و بدون نظارت به برخی افراد واگذار می‌شود و هیچ گزارشی هم از آنها نمی‌توان گرفت، چون از ما بهتران هستند».

******************************

افشای «ليست ۱۳ مدير دولتی» مرتبط و متهم در اختلاس سه هزار ميليارد تومانی

روزنامه تهران امروز در شماره روز سه شنبه خود «ليست ۱۳ نفر از مديران دولتی محکوم شده يا مرتبط با پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی» را منتشر کرده و از «اسفنديار رحيمی مشايی» و نيز «حميد بهبهانی» و «علی اکبر محرابيان» وزرای سابق «راه و ترابری» و «صنعت و معدن» دولت احمدی نژاد به عنوان سه مقام ارشد متهم در اين پرونده نام برده است.

به گزارش اين روزنامه، «مرحله نخست رسيدگی به پرونده تخلف بزرگ بانکی در حالی به پايان رسيد که برخی مديران و مسئولان ميانی و بعضا بلند پايه اجرايی نيز در شکل‌گيری آن نقش داشتند»، اما اسامی اين مقام های دولتی به رغم آنکه بارها و به صراحت در جريان دادگاه اختلاس سه هزار ميليارد تومانی عنوان شد تاکنون با حروف اختصاری در رسانه ها منتشر می‌شد.

اين روزنامه نوشته که «مديرعامل شرکت تراورس در جلسه هفتم دادگاه از جلسه با اسفنديار رحيم مشايی و مه آفريد خسروی در طبقه هفتم هتل لاله و در نهاد رياست‌جمهوری خبر داد» و «محمد جهرمی مديرعامل سابق بانک صادرات با انتشار بيانيه‌ای ضمن نام بردن از خواهرزاده مشايی وی را متهم به دريافت رشوه در جريان پرونده تخلف بانکی کرد».

علاوه بر اسفنديار رحيم مشايی پدر عروس و ریيس پیشین دفتر محمود احمدی نژاد، روزنامه تهران امروز از «حميد بهبهانی وزير راه و ترابری»، «علی اکبر محرابيان وزير صنايع و مشاور فعلی احمدی نژاد»، «حميد پورمحمد گل سفيدی، معروف به حميد پورمحمدی، معاون و قائم مقام بانک مرکزی»، «محمودرضا خاوری مديرعامل سابق بانک ملی»، «محمد جهرمی وزير کار و امور اجتماعی دولت قبلی احمدی نژاد و مديرعامل وقت بانک صادرات» و «خدامراد احمدی معاون وزير صنايع و معادن و ریيس سازمان ايميدرو» در هنگام وقوع اختلاس سه هزار ميليارد تومانی به عنوان متهمان و مرتبطان با مه آفريد اميرخسروی و ديگر متهمان اين پرونده نام برده است.

به نوشته اين روزنامه، «سعيد کيانی رضازاده رئيس بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز»، «سعيدرضا محمدی ریيس وقت بانک ملی کيش»، «عليرضا رياضی سرپرست منطقه وقت بانک صادرات اهواز»، «مجيد اسعدی الموتی معاون وزير راه و ترابری»، «شاپور رهنمای ذکاوت مديرکل وزارت راه» و «علی اميری يکی ديگر مديران کل وزارت راه» نيز از ديگر مقام‌های دولتی متهم در اختلاس سه هزار ميليارد تومانی به شمار می روند.

روزنامه تهران امروز با تاکيد بر اينکه «مهم‌ترين چهره مطرح دولتی دخيل در پرونده سه هزار ميلياردی کسی نيست، ‌جز يار غار محمود احمدی نژاد يعنی اسفنديار رحيم مشايی»، يادآوری کرده که مصطفی پورمحمدی ریيس سازمان بازرسی کل کشور صحت «توصيه نامه اسفنديار رحيم مشايی برای مه آفريد اميرخسروی» را تایيد کرده است. سندی که حاوی توصيه ریيس دفتر وقت ریيس‌جمهوری يعنی مشايی به شمس الدين حسينی وزير اقتصاد و حميد بهبهانی وزير وقت راه درباره واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان بدون برگزاری تشريفات قانونی مزايده به گروه امير منصور آريا در قالب شرکت خدمات مهندسی خط و ابنيه راه‌آهن، تراورس، است.

اين روزنامه با استناد به متن اظهارات متهمان و نيز مقام های قضايی که در جريان دادگاه پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی بارها از مقام‌های دولتی، دستورات، نامه ها و توصيه نامه های آنها به نفع شرکت اميرمنصور آريا ياد شد اما تاکنون خبری درباره احضار يا محاکمه اين مقام های دولتی منتشر نشده و «مشخص نيست که آيا در جريان ادامه رسيدگی به پرونده تخلف بزرگ بانکی يعنی مرحله دوم آن به اتهامات اين افراد رسيدگی خواهد شد يا خير».

روزنامه تهران امروز برای توصيف ۱۳ مدير دولتی مرتبط با اختلاس سه هزار ميليارد تومانی از عنوان «مديران خطاکار پاک‌ترين دولت» استفاده کرده و نوشته است: به‌رغم «نقش برخی مديران دولتی» در شکل‌گيری بزرگترين فساد بانکی، در ۲۹ آذر سال جاری  محمود احمدی نژاد، دولت خود را «پاک‌ترين دولت تاريخ کشور» خواند و گفت: «من ادعا می‌کنم و خودم اثبات می‌کنم.»

روزنامه کيهان که تحت نظر نماينده علی خامنه ای منتشر می شود اما در سرمقاله شماره اول اسفند ماه خود ضمن حمله به رسانه ها به دليل انتشار و به حقوقدان و وکيل برای پيگيری پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی، نوشته است: «اکنون احکام قاطعانه برای ۲۴ دانه درشت اقتصادی که چهار نفر از آنها به جرم اخلال در نظام اقتصادی و افساد فی الارض به مجازات اعدام محکوم شده اند حاکی از آن است که قوه قضاييه در اين آزمون بزرگ سربلند بيرون آمده است.»

سرمقاله نويس کيهان در عين حال نوشته است: «نبايد از کانون های قدرت و جريان های انحرافی و اشرافی که بی محابا و گستاخانه به حقوق ملت تجاوز می کنند غافل شد.»

******************************

۴۶ میلیارد دلار هزینه در پارس جنوبی؛ فاز جدیدی به تولید نرسیده

ترکان: ۴۶ میلیارد دلار هزینه در پارس جنوبی؛ فاز جدیدی به تولید نرسیده

در حالی که وزارت نفت ایران اعلام کرده که در سه‌سال گذشته ۴۶ میلیارد دلار در فازهای جدید میدان گازی پارس جنوبی (فازهای ۱۱ تا ۲۴) سرمایه‌گذاری انجام شده و برای سال جاری نیز نیاز به ۳۰ میلیارد دلار منابع مالی است، مشاور حسن روحانی می‌گوید که کل هزینه فازهای جدید این میدان گازی حتی کمتر از ۴۰ میلیارد دلار برآورد شده بود.

آمارهای رسمی منتشر شده توسط شرکت ملی نفت ایران نشان می‌دهد که در سال‌های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ به ترتیب ۱۶، ۲۰ و حدود ۱۰ میلیارد دلار در فازهای جدید پارس جنوبی هزینه شده است.

با این حال، اکبر ترکان معاون سابق وزیر نفت ایران و مشاور کنونی حسن روحانی روز دوشنبه، سوم تیر ماه در مصاحبه‌ با خبرگزاری مهر ضمن انتقاد از افزایش چشمگیر هزینه‌های پارس جنوبی گفته است که با وجود سرمایه‌گذاری ۴۶ میلیارد دلاری در سه سال اخیر، حتی یک فاز جدید پارس جنوبی افتتاح نشده است.

محمود احمدی‌نژاد روز ۱۹ اسفند ۱۳۸۷ در یک مراسم رسمی فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی را به صورت زودهنگام افتتاح کرد. از آن تاریخ تاکنون تولید گاز از این دو فاز به ظرفیت نهایی نرسیده و هنوز هم به جای ۲۴ چاه از ۱۸ چاه بهره‌برداری گاز انجام می‌شود و به جای ۵۰ میلیون تنها روزانه ۴۲ میلیون متر مکعب برداشت گاز صورت می‌گیرد.

با افتتاح ۱۰ فاز پارس جنوبی در دوران محمد خاتمی و دور اول ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، توسعه دیگر فازها به خاطر خروج شرکت‌های غربی از ایران، عمدتا به شرکت‌های داخلی واگذار شد؛ با این حال تنها فاز ۱۱ پارس جنوبی تا ابتدای سال جاری در دست شرکت سی.ان.پی.سی چین بود که فروردین ۹۲ قرارداد این فاز نیز بدون هیچ پیشرفتی لغو شد.

بیش از سه سال از عقد قراردادهای فازهای جدید پارس جنوبی (فازهای۱۰ به بعد) می‌گذرد که به گفته ترکان هزینه توسعه کامل پنج فاز قدیمی ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ حدود ۱۷ میلیارد دلار و هزینه توسعه ۱۰ فاز دیگر نیز که در قالب طرح‌های  ۳۵ ماهه به شرکت‌های داخلی واگذار شده ، حدود ۲۲٫۵ تا ۲۳ میلیارد دلار پیش‌بینی شده بود؛ به عبارت دیگر هزینه کل توسعه این فازها کمتر از ۴۰ میلیارد دلار بود.

 اکبر ترکان، مدیرعامل اسبق شرکت نفت و گاز پارس و نماینده رییس جمهوری جدید ایران برای انجام امور انتقالی دولت، در ادامه گفت که (از ابتدای سال ۸۹) تا پایان سال ۱۳۹۱ حدود ۴۶ میلیارد دلار هزینه شده است، ضمن آنکه شرکت ملی نفت ایران اخیرا اعلام کرده است که به حدود ۳۰ میلیارد  دلار منابع مالی دیگر برای سال ۹۲ نیاز است؛ با این همه حتی یک فاز جدید این میدان مشترک هم آماده بهره‌برداری و تولید گاز نیست.

این کارشناس اقتصاد انرژی در پاسخ به سئوال خبرگزاری مهر که «مسئولان وزارت نفت تحریم‌ها را منجر به افزایش هزینه‌های توسعه پارس جنوبی اعلام می‌کنند»، توضیح داد: «تا چند هفته گذشته موضوع مسئولان وزارت نفت این بود که تحریم‌ها اثری برای توسعه فازهای پارس جنوبی نداشته است؟»

وی خاطرنشان کرد: «باید مسئولان پاسخگوی این مسئله باشند که تحریم‌ها هزینه را چند برابر افزایش داده که با وجود صرف این هزینه‌های سنگین و کلان سرمایه‌گذاری هنوز هیچ کدام از فازها آماده بهره‌برداری نیست.»

خبرگزاری مهر می‌نویسد که ۲۵ خرداد سال ۱۳۸۹ قرارداد طرح توسعه ۳۵ ماهه هشت فاز پارس جنوبی امضا شد و هم اکنون با ورود به سومین سال امضای این قراردادها، پیشرفت اجرایی هیچ یک از این فازهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی حتی به ۶۵ درصد هم نرسیده است.

بر اساس آخرین گزارش رسمی اعلام شده توسط شرکت نفت و گاز پارس در اردیبهشت سال جاری، پیشرفت فیزیکی ساخت و توسعه فاز ۱۳ به ۶۱ درصد، فاز ۱۴ به ۴۷ درصد، فاز ۱۹ به ۶۱ درصد، فاز  ۲۰  و  ۲۱  به ۴۶ درصد و فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی هم به حدود ۶۰ درصد رسیده است.

منبع: رادیو فردا

_______________________________________________________________

مقالات منتشر شده الزاما نقطه نظر، بيانگر سياست و اهداف نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران نميباشند. حق ويرايش اخبار و مقالات ارسالی برای هیئت تحریریۀ نشریه محفوظ است. 

 

 

 

صفحه‌ای که در آن قرار دارید، آرشیو سایت قدیمی نهضت مقاومت ملی ایران می‌باشد.برای دستیابی به سایت جدید به این آدرس رجوع کنید: namir.info