نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏سه شنبه‏، 2013‏/05‏/14

21

 

 

فروش خاک کشاورزی ایران به کشورهای قطر و امارات

کلمه- گروه خبر: پس از آنکه خبرهایی از فروش خاک ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس شنیده می شد، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: خاک کشاورزی کشورمان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به ویژه قطر و امارات صادر می‌شود.

پیش از این بارها در رسانه های کشور نسبت به فروش خاک کشورمان به کشورهای خلیج فارس هشدار داده شده بود.

چندی پیش عضو فراکسیون محیط ‌زیست مجلس با بیان اینکه فروش خاک کشور با موازین قانونی مغایر است، گفت: چنانچه فروش خاک کشور ادامه یابد، مجلس شورای اسلامی از هرگونه اهرمی حتی تحقیق و تفحص برای جلوگیری از ادامه‌دار بودن آن استفاده می‌کند.

در همین حال امروز عباس پاپی‌زاده در پاسخ به اینکه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خاک کشاورزی ایران در استانهای بوشهر و هرمزگان به کشورهای قطر و امارات و موسوم به «خاک شیرین» صادر می‌شود، گفت: این موضوع درست است و متأسفانه اتفاق افتاده است و خاک حاصلخیز کشاورزی کشور به این کشورها صادر می‌شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: خاک حاصلخیز کشاورزی ایران در قالب محموله‌های شن، ماسه و مواد کانی صادر می‌شود تا به نوعی قانون را هم دور زده باشند. وی ادامه داد: طبق قانون صادرات خاک کشاورزی ممنوع است اما صادرات شن، ماسه، سنگ و انواع کانی ممنوعیتی ندارد.

مرغوب‌ترین خاک ایران روانه جنوب خلیج فارس می‌شود تا جزایری به مساحت ۵۰‌ کیلومتر مربع به اسم جزایر «النخیل» موسوم به «پالم آیلند» ساخته شود، که هم تهدیدی برای محیط‌زیست خلیج‌فارس است و هم خواسته یا ناخواسته تیشه بر ریشه معادن و منابع ایران می‌زند.

از سوی دیگر چندی پیش سفیر ایران در دوحه گفته بود بر اساس قراردادی که نهایی شده است دولت قطر به منظور افزایش تولیدات کشاورزی خود مقادیر فراوان خاک حاصلخیز از ایران وارد می کند.

این در حالی است که سایت بازتاب نیز چند ماه پیش با نقد سیاست های اقتصادی احمدی نژاد خبر از فروش خاک ایران به کشورهای عربی داده بود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه برای تولید یک سانتی‌متر مربع خاک بیش از ۴۰۰ سال زمان نیاز است، گفت: کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس خاک زراعی مرغوب ندارند و حتی خاک باغچه و گلخانه‌های خودشان را از خاک کشاورزی سایر کشورها تهیه می‌کنند.

به گزارش فارس، وی تصریح کرد: صادرات خاک کشاورزی بحث امنیت ملی است و اگر زمانی خاک در مرزبندی‌ها مهم است و قلمرو و وضعیت جغرافیایی یک کشور را نشان می‌دهد در دیگر سو فروش خاک کشاورزی نیز دقیقا در همین راستا است.

پاپی‌زاده ادامه داد: از سوی دیگر به جای اینکه کشور کاری کند تا کشورهای منطقه خلیج‌فارس بازار مناسبی برای محصولات کشاورزی باشد با فروش خاک کشاورزی آنها را تقویت می‌کنیم و به همان نسبت کشاورزی کشورمان را تضعیف می‌کنیم.

وی افزود: موضوع فروش خاک کشاورزی به کشورهای عربی بارها در مجلس هم تذکر داده شده است.

نماینده مردم دزفول در مجلس تصریح کرد: اگر موضوع فروش خاک کشاورزی را نادیده بگیریم نرخ ارز، تولید و سایر بحث‌های اقتصادی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

براساس این گزارش خبرنگارانی که اخیرا برای پوشش زلزله به بوشهر سفر کرده بودند، از نزدیک شاهد بارگیری خاک شیرین ایران برای فروش به کشورهای حاشیه خلیج فارس بودند.

پیش از این روزنامه شرق خبر داده بودند که ازخاک به دو روش عمده قاچاق می‌شود. اول به صورت قاچاق در قالب بسته‌بندی که از مبادی غیرقانونی از کشور خارج می‌شود و مثل تمام کالاهایی که از کشور قاچاق می‌شود از میزان دقیق آن اطلاعی در دست نیست، اما مسوولان تایید می‌کنند که قاچاق صورت می‌گیرد. به‌ویژه درباره خاک «پیت» که مرغوب‌ترین خاک و محل چند‌ساله رویش چمن بوده است و دارای مواد آلی بسیار و سبک است، شایان ذکر است از خاک پیت برای پرورش قارچ نیز استفاده می‌شود. روش دوم قاچاق در قالب صادرات گل و گیاه است. در این روش که قانونی هم صورت می‌گیرد، قاچاقچیان مسوولان را دور می‌زنند و چندین برابر نیاز گلدان، خاک در آن می‌ریزند. در خارج از کشور نیز گیاه که ارزش و اعتباری ندارد، در مواردی حتی دور ریخته می‌شود و آنچه در قیمت‌های بالا خرید و فروش می‌شود، خاک گلدان است. بنابراین می‌توان گفت به قاچاق خاک جنبه قانونی داده شده است و مسوولان هم کم و بیش از آن اطلاع دارند. اگرچه سال گذشته بر اساس موافقتنامه قانون قرنطینه‌ای گیاهی که در مجلس به تصویب رسید، هرگونه جابه‌جایی گیاهان به همراه خاک ممنوع شد اما همچنان صادرات گل و گیاه با خاک انجام می‌شود.

منبع: کلمه

_______________________________________________________________

مقالات منتشر شده الزاما نقطه نظر، بيانگر سياست و اهداف نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران نميباشند. حق ويرايش اخبار و مقالات ارسالی برای هیئت تحریریۀ نشریه محفوظ است. 

 

 

 

صفحه‌ای که در آن قرار دارید، آرشیو سایت قدیمی نهضت مقاومت ملی ایران می‌باشد.برای دستیابی به سایت جدید به این آدرس رجوع کنید: namir.info