نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏يکشنبه‏، 2011‏/07‏/17

41

 

 

خبرهای حقوق بشری روز شنبه ۲۵ تیر:

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زانیار مرادی زندانی محکوم به اعدام

 

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زانیار مرادی زندانی محکوم به اعدام، هرانا

 

مسئولین زندان از درمان بیماری زانیار مرادی زندانی کرد محکوم به اعدام ممانعت به عمل می‌آورند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی محکوم به اعدام که در زندان به بیماری «فتق مغبنی» دچار شده است بار‌ها تقاضای معالجه در بیمارستان را به مسئولین ارائه داده است که تاکنون با کارشکنی ایشان درمان این زندانی بتاخیر افتاده است.

فتق مغینی به شکل بر آمدگی در کشاله ران یا کیسه بیضه ظاهر می‌شود. وی پیش‌تر نیز به دلیل شکنجه‌های شدید جسمی از ناحیه بیضه دچار مشکلات جسمی شده بود که مورد درمان و رسیدگی پزشکی قرار نگرفته است.

زانیار مرادی به همراه لقمان مرادی دو زندانی سیاسی کرد هستند که به اتهام ترور فرزند امام جمعه مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند، اتهامی که این دو زندانی پس از انتقال به زندان رجایی شهر در رنجنامه‌ای آن را مردود دانستند.

----------------------------


عفو بین الملل: مریم بهرمن، فعال حقوق زنان علیرغم دستور آزادی همچنان در زندان، کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

 

سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای، ضمن انتقاد از تلاش جمهوری اسلامی برای موجه جلوه دادن بازداشت مریم بهرمن، فعال حقوق زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا، دولت جمهوری اسلامی را به پایبندی به تعهدات خود در چهارچوب میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی فراخواند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، عفو بین الملل در بیانیه روز پنج شنبه خود می گوید که علیرغم صدور دستور آزادی به قید وثیقه خانم بهرمن توسط دادستانی شهر شیراز در اواسط تیرماه، وی همچنان در بازداشت بسر می برد.

این سازمان وی را «زندانی عقیدتی ای می داند که تنها به خاطر فعالیت های مسالمت آمیزش برای حق آزادی بیان و اجتماعات زندانی می باشد».

مریم بهرمن فعال حقوق زنان در بیست و یکم اردیبهشت ماه سال جاری، توسط ماموران امنیتی بازداشت، و خانه وی به مدت سه ساعت مورد تفتیش قرار گرفته و برخی از وسایل وی نیز ضبط شد. در فاصله میان بازداشت خانم بهرمن در بیست و یکم اردیبهشت ماه تا چهاردهم تیرماه سال جاری، وی در سلول های انفرادی بازداشتگاه پلاک 100 شیراز که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می شود نگهداری می شد. خانواده وی طی این مدت چندین بار موفق به ملاقات با وی شدند. وی نیمه شب چهاردهم تیرماه به بند زنان یکی از زندان های شهر شیراز منتقل شد. پس از انتقال خانم بهرمن، وی موفق به تماس تلفنی با خانواده اش گردید.

در سیزدهم و چهاردهم تیرماه خانم بهرمن در حضور وکیل مدافع خود توسط مقامات دادستانی مورد بازجویی قرار گرفت که طی این جلسه بازجویی اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و همینطور اتهامات جدیدی شامل «تبلیغ علیه نظام»، «نشر اکاذیب»، «شرکت در اعتراضات» و «توهین به رهبری» بر علیه وی عنوان شد.

«در پی این جلسه بازجویی، دستور آزادی وی به قید وثیقه خانم بهرمن صادر گردید، که به دلایل نامعلومی تاکنون اجرا نشده است».

«سازمان عفو بین الملل بیمناک است که مقامات جمهوری اسلامی بخواهند اتهامات تازه ای را بر علیه خانم بهرمن به منظور خنثی ساختن انتقادات بین المللی از بازداشت وی وارد کنند».

مریم بهرمن از اعضای کمپین یک میلیون امضاء در شهر شیراز و دبیر کل سازمان زنان پارس (که در سال 1386 تعطیل شد)، در پی سخنرانی درباره «فنآوری ارتباطات و اطلاعات در ایران با رویکرد جنسیتی» در پنجاه و پنجمین جلسه کمیسیون زنان سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان که در روزهای سوم و سیزدهم اسفندماه سال گذشته در نیویورک برگزار شده بود بازداشت گردید.اندکی پیش از بازداشت، وی در وبلاگش نامه ای خطاب به میرحسین موسوی رهبر مخالفین ایران و زهرا رهنورد همسر وی و از فعالان سیاسی نوشته و ادامه حصر خانگی ایشان را محکوم کرده بود.

عفو بین الملل می گوید که علاوه بر خانم بهرمن، خانم ها محبوبه کرمی، عالیه اقدام دوست، فاطمه مسجدی، زینب بایزیدی، روناک صفارزاده و بهاره هدایت شش تن دیگر از اعضا و فعالان کمپین یک میلیون امضاء نیز با احکامی طولانی مدت هم اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان می باشند. همچنین هنگامه شهیدی روزنامه نگار و فعال سیاسی، دیگر عضو این کمپین می باشد که با اتهاماتی از جمله جمع آوری امضاء برای کمپین یک میلیون امضاء به شش سال زندان محکوم گردید. وی از سی ام خردادماه و با دریافت مرخصی درمانی بطور موقت از زندان آزاد شد.

سازمان عفو بین الملل از همگان خواست تا با ارسال نامه به دفاتر رهبر جمهوری اسلامی و رئیس دادگستری استان فارس و همچنین نمایندگی های دیپلماتیک ایران در خارج از کشور، ضمن یادآوری این نکته که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف به رعایت حقوق آزادی بیان و تشکل ها است، از مقامات این کشور خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط مریم بهرمن و همچنین سایر اعضای زندانی کمپین یک میلیون امضاء که تنها به خاطر فعالیت های مسالمت آمیزشان برای حق آزادی بیان و آزادی تشکل ها و اجتماعات زندانی شده اند گردند.

----------------------------


محکومیت چهار تن از دراویش سروستان به حبس و شلاق، مجذوبان نور

 

چهارتن از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی از سوی شعبه اول دادگاه عمومی سروستان به حبس و شلاق محکوم شدند.

بنا به گزارش خبرنگار سایت مجذوبان نور، با گذشت11ماه از تحصن‌ اعتراض‌آمیز دراویش گنابادی در مقابل فرمانداری شهرستان سروستان، برای چهار تن از آنها به نامهای فرزاد درویش سروستانی، محمد علی سعدی ، محمد جلال نیکبخت سروستانی و حجت الله سعیدی به اتهام اخلال در نظم عمومی از سوی عزیز زازعی ( دادرس مأمور به خدمت) ، به 6 ماه حبس و 40 ضربه شلاق محکوم شدند.

یادآور می‌شود یازدهم مرداد ماه سال 1389، در شهرستان سروستان نمایشگاهی توهین‌آمیز بر ضد تصوف با هماهنگی فرمانداری آن شهرستان برپا شد که نه تنها با نص صریح قانون اساسی در خصوص آزادی عقیده و مذهب در تضاد بود، بلکه برگزار کنندگان آن قصد تحریک احساسات و عواطف دراویش گنابادی را نیز داشتند.

پیرو این اقدام، جمعی از دراویش گنابادی به ستاد فرماندهی انتظامی سروستان مراجعه کرده و مراتب اعتراض خود را به برگزاری چنین نمایشگاهی ابراز کردند اما با عدم پاسخگویی مسوولان انتظامی مواجه شده و مطابق اعلام قبلی، مقابل فرمانداری آن شهرستان دست به تحصن زدند.

در این جریان،‌ نیروهای لباس شخصی اقدام به آتش زدن چادرهای این نمایشگاه و شکستن پنجره های فرمانداری نمودند تا تجمع اعتراض‌آمیز دراویش گنابادی را به اغتشاش و خشونت بکشانند. با احضار 24 تن از دراویش در نوبت های متعدد به شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سروستان و بازجوئی و تحقیقات مفصل و بازداشت 5 تن از آنها و حبس هادی رحمانی به مدت 90 روز، دادیاراین شعبه آقای ابوذر اسدی برای تمامی دراویش احضار شده قرارمنع تعقیب صادر نمود. اما به دلیل فشار نیروهای امنیتی و امام جمعه و فرماندار سروستان، دادستان مجبور به صدرو کیفرخواست برای 4 تن از این دراویش تحت عنوان اتهامی اخلال در نظم عمومی شد که نهایتاً دادرس مأموریتی ( عزیز زارعی )در شعبه اول دادگاه عمومی سروستان حکم محکومیت 6 ماه حبس و 40 ضربه شلاق برای این چهار درویش گنابادی را صادر کرد.

لازم به ذکر است وکالت این چهار درویش گنابادی را آقایان فرشید یداللهی فارسی و امیر اسلامی بورکی و داوود منتظری لاری بعهده دارند.

----------------------------


تماس تلفنی و انتقال پگاه آهنگرانی به زندان اوین، کمیه گزارشگران حقوق بشر

 

پگاه آهنگرانی، بازیگر و مستندساز سینمای ایران، به زندان اوین منتقل شده است.

به گزارش کمیه گزارشگران حقوق بشر، پگاه آهنگرانی روز گذشته در تماس تلفنی کوتاهی با خانواده‌اش، خبر از انتقال خود به زندان اوین داده است.

یکی از منابع نزدیک به خانوادهٔ پگاه آهنگرانی، به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت: «پگاه، دیروز در حالی که وضعیت روحی مناسبی نداشته در تماس تلفنی کوتاه با خانوادهٔ خود گفته است که او را به زندان اوین منتقل کرده‌اند.» این در حالی است که به گفتهٔ این منبع آگاه «منیژه حکمت مادر پگاه آهنگرانی و جمشید آهنگرانی، پدر او، در نگرانی شدید از وضعیت فرزند خود به سر می‌برند

مقامات امنیتی و قضایی تا کنون در خصوص علت بازداشت پگاه آهنگرانی سکوت کرده‌اند و هنوز از اتهامات او اطلاعی در دست نیست. پگاه آهنگرانی قرار بود همزمان با برگزاری جام جهانی فوتبال زنان به آلمان سفر کرده و در خصوص این رویداد برای شبکه دویچه وله، وبلاگ نویسی کند اما پیش از انجام این سفر، توسط ماموران امنیتی احضار و تهدید شده و سفر خود را لغو کرد.

در روزهای گذشته، شبکه دویچه وله، خبر داد که پگاه آهنگرانی توسط ماموران اطلاعات سپاه ایران بازداشت شده است. دویچه وله نوشته است: «طبق آخرین اخبار رسیده به دویچه‌وله، یک ‌شنبه ۱۹ تیرماه ساعت ۸ شب ۴ مرد و یک زن وارد خانه پگاه آهنگرانی، بازیگر سینما و فیلمساز، شده و او را به همراه یک سری از وسایلش با خود می‌برند. این اتفاق زمانی افتاده که وی در منزلش تنها بوده است. بنا برهمین اطلاعات، این بازیگر سینما تا شب گذشته، ۲۲ تیرماه در حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی بوده و بعد از آن به اطلاعات سپاه تحویل داده شده است

از سویی، رادیو فردا به نقل از فرهاد پایار، خبرنگار آزاد که با شبکه دویچه وله همکاری می‌کند گزارش داده بود: «پگاه حتی تهدید شده و بدون محافظ یعنی دوستان و اعضای خانواده جایی نمی‌رفته است

فرهاد پایار همجنین گفت: «پگاه آهنگرانی فیلم مستندی به نام ده نمکی‌ها ساخته که به زندگی مسعود ده نمکی که از رهبران حزب الله است و اخیرا فیلم ساز هم شده، پرداخته است. این فیلم خشم عده‌ای را در ایران برانگیخته و حتی من شنیدم پگاه به وزارت اطلاعات فراخوانده شده و به وی در رابطه با این فیلم تذکر داده‌اند

پگاه آهنگرانی، در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، در ستاد میرحسین موسوی فعالیت می کرد و از طرفداران جنبش سبز بود و در روزهای پس از انتخابات نیز به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و بازجویی شده بود.

----------------------------


لیلا توسلی به مرخصی آمد، جرس

 

لیلا توسلی، از فعالان ملی- مذهبی و شاهد یکی از فجایع عاشورای ٨٨ که از سیزده آذر ماه سال گذشته در زندان اوین به سر می برد، شامگاه پنجشنبه بیست و سوم تیرماه ١٣٩۰ به مرخصی آمد.

به گزارش جرس، به دنبال اعلام قرار وثیقه برای بهاره هدایت، لیلا توسلی و مهدیه گلرو در صفحه فیس بوک امین احمدیان، روز گذشته لیلا توسلی به مرخصی آمد ولی همچنان از زمان مرخصی بهاره هدایت و مهدیه گلرو خبری در دست نیست. دوستان و خانواده زندانیان که دو روز گذشته ساعتها در مقابل زندان اوین در انتظار عزیزانشان بوده اند، علت این تعلل در مرخصی را به رغم وثیقه های سنگین چهارصد میلیون تومانی و هفتصد میلیون تومانی نمی دانند.

یکی از نزدیکان بهاره هدایت با تایید خبر مرخصی لیلا توسلی به جرس گفت: احتمالا بهاره و مهدیه گلرو روز شنبه به مرخصی می آیند.

لیلا توسلی، شاعد عینی حوادث عاشورای سال ٨٨ در میدان ولیعصر بود، که به دلیل اعلام شهادت در مورد زیر گرفته شدن یکی از شهروندان معترض توسط خودروی نیروی انتظامی به دو سال زندان محکوم گردید.

توسلی که سال گذشته زندگی مشترک خود را با یک وکیل دادگستری آغاز کرده بود، پس از عاشورای تهران، مدتی را در بند ۲۰۹ اوین زندانی بوده است.

وی همچنین فرزند مهندس محمد توسلی و خواهر زاده دکتر ابراهیم یزدی (هر دو از رهبران نهضت آزادی ایران) است که در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه (شعبه ٢٨) که تنها ۲۰ دقیقه طول کشیده بود، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، لیلا توسلی را به اتهام حضور در راهپیمایی ۲۵ خرداد و روز عاشورا و با تأکید بر مصاحبه وی با رسانه های بیرون از کشور، به عنوان شاهد عینی کشته شدن یکی از شهروندان تهرانی توسط خودرو نیروی انتظامی و عبور از پیکر وی، به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات و با رعایت ماده ۴۶ قانون مجازات به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم کرده بود که عینا در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

این درحالی بود که طی ماههای، هیچ دادگاهی برای محاکمه عاملان شهادت شهرام فرجی زاده و دیگر شهروندان و معترضان در عاشورای تهران تشکیل نشده، ولی شاهد ماجرا به جرم شهادت دادن در زندان به سر می برد.

منبع: گویا

 

 

 

صفحه‌ای که در آن قرار دارید، آرشیو سایت قدیمی نهضت مقاومت ملی ایران می‌باشد.برای دستیابی به سایت جدید به این آدرس رجوع کنید: namir.info